Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2012 17:35 - "Алтернативата" Гоце
Автор: zarathustra Категория: Политика   
Прочетен: 2600 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В последния месец ставаме свидетели на осезаемо политическо настъпление от страна на вече бвишия президент Георги Първанов. За разлика от своите предшественици Желю Желев и Петър Стоянов, които след приключването на мандатите си, напуснаха центъра на общественото внимание, то веднага след като излезна от сградата на „Дондуков” 2, Първанов започна активно да се изявява по различни медии, да организира и участва в конференции, кръгли маси и т.н. Основният акцент в проявите на агент Гоце е свързан с критиките му към управлението на ГЕРБ. С тях той цели да си изгради имиджа на единствената реална алтернатива на Бойко Борисов, тъй като това е образ, който би му дал съществени предимства пред Сергей Станишев в предстоящата лидерска битка в БСП.
Активността на бившия президент в последния месец е съчетана и със значителна активност на неговото клакьорско обкръжение. Немлако ключови фигури от БСП, приближени до Първанов, не спират напоследък да го хвалят и да го представят като най-успешния съвременен български политик. Активен и е персоналът от обслужващите социолози. Според едно от социологическите проучвания например агент Гоце е единственият  държавен глава, който е с по-висок рейтинг в края на мандата си, отколкото в неговото начало.
Дали обаче Първанов наистина има аргументи да претендира, че е единственият истински опонент на Борисов? Дали наистина Първанов е успешен български политик и е толкова харесван от българските граждани? За да си отговорим на тези въпроси, е най-добре да хвърлим поглед върху това, което той стори в 10-те си години като президент, защото, както добре знаем, важни са не думите, а делата.
Лично аз не мога да се сетя за някакъв значим успех на Първанов, реализиран през двата му мандата като държавен глава. Клакьорите му обичат да изтъкват факта, че при неговото управление България е приета в ЕС. Каква роля за това обаче имаше самият Първанов??? Изказа ли Гоце някакво свое становище по отношение на преговорния процес, в който българските интереси бяха очевидно неадекватно защитени, или си замълча като комунист на разпит??? Нека да не забравяме, че Първанов дойде с популистката заявка да бъде социален президент, като така се стремеше да се хареса на по-бедната част от българския народ. Възрази ли обаче по някакъв начин Гоце, когато акушираната от него Тройна коалиция, въведе накърняващия интересите на по-бедните плосък данък? Нещо повече, „милеещият” за бедните Първанов се обгради с цяла плеяда олигарси (Георги Гергов, Тодор Батков, Емил Кюлев) и съмнителни бизнесмени, някои от които като Манол Велев дори станаха негови съветници. Да си спомним и други крупни „успехи” на Гоце като създаването на превърналата се в символ на корупция Тройна коалиция, девалвирането на държавните ордени чрез раздаването им на личности като Ахмед Доган и Тодор Батков и не на последно място агентурното минало на Първанов, благодарение на което България се превърна в единствената страна от бившия Източен блок с държавен глава, служил за репресивния апарат на комунистическата система.
image
Все пак за да сме докрай обективни, трябва да отчетем, че Гоце наистина постигна успехи в последните 10 години, но не в политическата, а в ловната сфера. То не бяха вълци, то не бяха архари, отстреляни от българския президент... Споменавайки за ловните подвизи на Първанов, не бива да забравяме, че на 3.ІІІ.2008 г., когато беше обявен ден на национален траур в памет на загиналите от изгорелия влак София-Кардам, Гоце отиде на лов в местност до гр. Симитли. Днес същият този човек се опитва да играе ролята на обществен ментор... Повече от смешни изглеждат приказките на някои от верните на Първанов клакьори за неговата висока обществена популярност. Рейтингът на Гоце се дължи преди всичко на заемания до този момент от него висш държавнически пост, а не толкова на личните му качества. Този факт е характерен и за другите досегашни президенти. Рейтингите на Желю Желев и Петър Стоянов чувствително спаднаха, след като те напуснаха „Дондуков” 2. Не трябва да се изпуска и факта, че дори и като държавен глава Георги Първанов имаше висок процент на неодобрение (над 30%, което е много повече от съответния процент при Желев и Стоянов). Затова и напълно нормално, след като Гоце освободи от присъствието си сградата на „Дондуков” 2, неговият личен рейтинг ще се ограничи до рамките на ортодоксалните привърженици на БСП. И накрая, наистина ли Първанов е алтернативата на Борисов? Външно те двамата често се нападат, но зад сцената са свързани с доста общи интереси. Затова в тяхното „съперничество” могат да вярват главно само лесно манипулируемите хора, каквито са както  ортодоксалните симпатизанти на БСП, така и почитателите на Бойко Борисов. За Борисов няма по-удобен опонент от Първанов, както и обратното – за Гоце лидерът на ГЕРБ е предпочитаният противник, а чрез противопоставянето си един на друг, те взаимно се легитимират.
image
 



Гласувай:
3



1. анонимен - "Първанов насъпва". . . ...
23.02.2012 17:58
"Първанов насъпва"...Ами сигурно много хора ги е страх от това, иначе не виждам защи е тази истерия.
цитирай
2. samvoin - Абсолютно точно попадение! Б...
24.02.2012 01:01
Абсолютно точно попадение!
Браво на автора на темата!
И двамата са си един дол дренки и баш "огледален образ", ама дори май Първанката - "Гоце", може да е по - опасен и непридвидим в своето пораженство, с тая мазна и лъжеща физиономия.
Тоя - бруталния банкянски цървул, бодигард и мутра, поне е по - предвидим от самото начало, за всеки нормален човек.
цитирай
3. анонимен - Я внимавай!!!
24.02.2012 15:50
Мазохисти сме ние българите! Искаме да ни е гадно. Лесно прощаваме некадърността и безхаберието, неглижираме ги, а неуморно хулим тези които (по една случайност), са получили възможност да работят за благото на страната ни и го правят от душа и сърце. Или ако нямаме солидни аргументи - "...а бе, всички са маскари" - както zarathustra се опитва да сравни Бойко с Първанов. По-рано на топа на устата беше Иван Костов, сега - Бойко. Съвсем обяснимо: на България не и трябват хора които да и мислят доброто - нам такие друзья не нужны. Че как ще си развяваме байряците после като разберат хората, че сме ги лъгали още от оня паметен ден на връх Бузлуджа? Всеки опит да се напредне трябва да бъде охулван и оплюван и инициаторите му да се представят за протежета на действителните грабители. Това е почти еврейска хитрост: признаваш за стореното от твоите хора (те и без това всички го знаят), но допълваш списъка с имената на хора които искат да им избришат лайната от лицето българско и ги причисляваш в същата рота. Удобно и ефективно! Всички са маскари! И на народа нищо друго не му остава освен да слуша чалга и да гледа Слави Трифонов...
цитирай
4. zarathustra - Мазохисти сме ние българите! Ис...
24.02.2012 16:51
анонимен написа:
Мазохисти сме ние българите! Искаме да ни е гадно. Лесно прощаваме некадърността и безхаберието, неглижираме ги, а неуморно хулим тези които (по една случайност), са получили възможност да работят за благото на страната ни и го правят от душа и сърце. Или ако нямаме солидни аргументи - "...а бе, всички са маскари" - както zarathustra се опитва да сравни Бойко с Първанов. По-рано на топа на устата беше Иван Костов, сега - Бойко. Съвсем обяснимо: на България не и трябват хора които да и мислят доброто - нам такие друзья не нужны. Че как ще си развяваме байряците после като разберат хората, че сме ги лъгали още от оня паметен ден на връх Бузлуджа? Всеки опит да се напредне трябва да бъде охулван и оплюван и инициаторите му да се представят за протежета на действителните грабители. Това е почти еврейска хитрост: признаваш за стореното от твоите хора (те и без това всички го знаят), но допълваш списъка с имената на хора които искат да им избришат лайната от лицето българско и ги причисляваш в същата рота. Удобно и ефективно!


Съветвам те да гледаш делата, а не думите и тогава да изказваш съждения кой работи за интересите на страната. От тази гледна точка поведението на Бойко Борисов, който се държи като момче на повикване при американския посланик Уорлик и използва властта за осигуряване на услуги на приближени до ГЕРБ частни лица (застъпничеството му за Мишо Бирата например), както и за натиск върху неподкрепящи партията му бизнесмени, трудно може да бъде квалифицирано като работа от душа и сърце за благото на България.
Колкото до намеците ти, че едва ли не със статията си съм подкрепял Гоце, си много далеч от истината. Мнението ми е, че между Гоце и Бойко има само незначителни външни разлики - единият си е комунист, другият се опитва да мине за десен. Общото между тях, което е и много по-важно в случая, обаче е, че и двамата са вредни за България, и от двамата не може да се очаква да защитят българските национални интереси.
цитирай
5. lambo - И циганина Седефчо и мургавия Бойко, са от групата на циганина Яшар
27.02.2012 13:45
Има ги и двамцата на снимка с Яшар ( Т. Живков )

Да не говорим за много-кратните срещи на циганина Дервиш ( Доган ) с Яшар,
на които последния е учил Доган как да държи властта както вътре в ДПС,
така и в държавата
цитирай
6. zarathustra - Има ги и двамцата на снимка с Яшар ( Т. ...
27.02.2012 17:05
lambo написа:
Има ги и двамцата на снимка с Яшар ( Т. Живков )

Да не говорим за много-кратните срещи на циганина Дервиш ( Доган ) с Яшар,
на които последния е учил Доган как да държи властта както вътре в ДПС,
така и в държавата


Родното село на Гоце е в община Ковачевци, където според последното преброяване циганите са под 1%. Бащиното му име Седефчов обаче винаги ме е карало да се съмнявам дали той не е циганин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zarathustra
Категория: Политика
Прочетен: 51972
Постинги: 12
Коментари: 56
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930